Pirjo Kivimäki-Krouvila

Pirjo kivimäki-krouvila

Studio Glass

PikenHenkilökuva

On koulutukseltaan teollinen muotoilija. Sulattaa lasia eri muotoihin. On tällä hetkellä mieltynyt erityiseseti opaalilasiin. On jäsen Teollisuustaiteen Liitto Ornamossa, joka on merkittävä muotoilijoiden valtakunnallinen, aatteellinen ja ammatillinen keskusjärjestö.

 

Valmistuttuani Taideteollisesta Korkeakoulusta teolliseksi muotoilijaksi työskentelin vuosia suunnittelijana ruostumattoman teräksen parissa suunnitellen kalusteita sairaaloihin, suurkeittiöihin ja risteilylaivoihin. Työni ei ollut kovinkaan taiteellista, se oli enimmäkseen ergonomiaa ja levynkäsittelyä.

 

Lasin materiaalina löysin harrastuksen kautta, kun aloin opiskella lyijylasitöiden valmistusta. Materiaalina lasi viehätti minua heti. Nautin sen kauneudesta ja voimakkaista väreistä. Nautin siitä kun käsilläni pystyin tuottamaan jotain kaunista. Löydettyäni lasin sulatustekniikat tunsin ne omakseni. Hankin niistä tietoa ja kokemusta lukuisilla kursseilla.

 

 

Pidän selkeistä muodoista, väreistä ja kuvioista. Viiva on oleellinen osa töitäni. Materiaalina käytän lasilevyä, lasitikkuja sekä lasimurskaa. Tärkein työvälineeni on lasiveitsi. Osan töistäni viimeistelen hiekkapuhaltamalla lasin pinnan, jolloin kiilto häviää ja jäljelle jää vain lasin himmeä loiste. Työni ovat uniikkeja yksittäiskappaleita

Festival Garden